Mufloni Mandariini IPA

Olutharrastuksessa on se hauska homma, että netin informaatiotulvasta huolimatta uusia ja mielenkiintoisia oluita ilmestyy alkon sun muiden valikoimiin joskus ihan yllättäen. Näin kävi tälläkin viikolla, kun ilokseni huomasin Beer Hunter’sin Mufloni Mandariini IPA:n pulpahtaneen kaikkien nautittavaksi. Mieleen muistuu parikin sitrushedelmällä höystettyä olutta, jotka ovat olleet kitkeriä ja liiallisen appelsiinimaisia. Pelko kuitenkin pois ja vapautetaan korkki tehtävästään.


Utuisen oluen väri taittuu mandariinin punakeltaiseen ja tuoksu on huumaava. Humalaa ja vahvaa sitrusta tärähtää eetteriin. Tuoksussa leijuu myös hiven trooppista makeutta. Kohti helttaa käy nesteen tie.

Olut iskee heti ensimaistilla, nam! Mieleen hiipii tropiikin saari ja sininen meri. Minä siellä ja tämä olut lasissa. Hula-hula-musiikkia ja eksoottisia hedelmiä. Pullo paljastaa humalapuolen sankareiksi mandarina bavarian ja citran, jotka takaavat mukavan hedelmäisen, sitruksisen ja raikkaan fiiliksen. Vahvuutta oluella on 6,5% joka on omasta mielestäni IPAn optimialuetta. Mallaspuolella on mukana myös vehnää joka tuo olueen mukavan kevyen ja keksisen otteen. Suutuntumaa kuitenkin löytyy sopivissa määrin ja runko on keskitasoa. Mallas tukee kivasti kevyempiä aromeita.

Oluen valmistuksessa on toki käytetty myös mandariinia. Se löytyy parhaiten jälkimausta. Suussa pyörii mukavan mandariininen tahi appelsiininen meininki sopivissa määrin mukavan humalan katkeron kera.

Mufloni Mandariini IPA on todella nautinnollinen ja kesää lupaava IPA. Olut on hitusen yksiulotteinen, mutta itse en lue sitä varsinaisesti ongelmaksi vaan ominaisuudeksi. Pari vuotta sitten Muflonin Mosaic Vehnä IPA toimi kesän drinktrackina erinomaisesti. Katstotaan tulisiko tästä vastaavanlainen suosikki.

PS. Maistoin tänään Mandariini IPAa myös Beer Hunter’sin hanasta uuden hopinatorin kautta. Pöntössä oli höysteenä itseoikeutetusti mandariinia ja lopputulos oli todella mehuinen setti. Täysin överiä herkkua, mutta mieluiten nautin
Mandariini IPA:ni ”luomuna”.

3½/5

Tags: ,

Vastaa