Hiisi Hati

Päivän knoppitieto: Skandinaavisen mytologian mukaan Hati on jättiläissusi, joka jahtaa Kuuta taivaalla. Sikäli kun Hati saa Kuun kiinni, koittaa Ragnarök. Parempi siis tarttua ripeästi korkinavaajaan kiinni ennen kuin rakki toteuttaa aikeensa. Hiisin tapa nimetä oluensa ties minkä mytologisten turrikoiden mukaan on mainio, kauas on tultu pelkästä ykkösestä, kolmosesta ja nelosesta.

Tuoksussa persikkaa ja makeaa hedelmää, ehkä hitusen mansikkaakin. Erityisen tanakkaa humalointia ei tässä vaiheessa ole havaittavissa.  Vaahtohattu on hillitty ja ohimenevä, oluen pinnalle siitä jää pitsinen muisto. Väriltään kullan keltainen ja utuisa.

Kielellä maistuu maun povaamat hedelmät ja niitä säestää hienostunut humalointi. Veikeästi humalointi tuntuu selkeästi heti alussa, josta hedelmien makeus jatkaa jonkin aikaa kunnes jälkimauksi jää katkerot. Saisonille suotava navettafiilis on myös läsnä luultavasti johtuen hiivalajin tuottamasta aromista. Ei moitteen sanaa!

Hiisi itse luonnehtii tuotettaan kommervenkittömäksi. Erikoisempia ratkaisuja juomasta ei tosiaan löydy, mutta se mitä on tehty on selkeästi tuotettu kaikella rakkaudella ja kunnioituksella tyylilajia kohtaan. Hyviä saisoneita ei ole koskaan liikaa ja Hati on tähän joukkoon tervetullut lisä. Suomessahan tätä lajia ei muuten kovin paljoa tuoteta, äkkiseltään mieleen juolahtaa vain armaan kotikapunkini Mufloni Saison, joka on erinomainen sekin.

Toivottavasti Hati jää tuotantoon ja saataville, tätä tulisi varmasti ostettua kesällä moneen kertaan. Grilliruuan toverina varma valinta. Harmi että viikolla grillaamani kassler taitaa olla jo kaluttu…

4 / 5

Tags: , ,

Vastaa