Prykmestar Saazer Pils

Alkon käsityöolutsetti otettiin Korkinavaajienkin keskuudessa haltuun useamman pullon muodossa. Hyvä pils houkuttelee aina, joten arvion kiikariin eksyi Vakka-Suomen suodattamaton Prykmestar Saazer Pils. Nimenmukaista Saaz-humalaa on hehkutettu muun muassa ison belgialaislagerin raaka-aineena ja tsekkiläisen humalatuotannon jalokivenä. Lähtökohdat ovat siis megalomaanisen juhlavat ja jalot.

Saazer Pils

Tuoksussa on mallasta, ruohoa, kukkaa ja sitrusta. Olut on samea, tumman keltainen. Vaahtoa muodostuu mukavasti. Ulkoasu on houkutteleva ja tyylinmukainen. Prykmestarilta on muutama mukiinmenevä pils saatu menneisyydessäkin, joten odotukset ovat kohtuullisen korkealla.

Hyvän ja puhtaan lagerin väsääminen on usein huomattavan vaikeaa. Kun Saazer Pils tärähtää suuhun, voi heti sanoa että kyseessä on laatutuote. Yleisilme on hyvä ja olut on nautinnollista. Fiilis on maanläheinen ja luonnollinen.

Mausta löytyy keskimakean maltaan lisäksi mukavan humaloinnin purema ja suutuntuman rapsakkuus, eikä virhemakuja ole läsnä. Kuiva olut ei kuitenkaan ole kyseessä. Olut on vahvuudeltaan 5,7% ja helposti juotava. Sitruunainen ja humalainen elementti hallitsee yleisilmettä ja mallas on mukana sopivalla vahvuudella. Ei liian leipäinen. Ruohoa ja hitunen korianteria löytyy myös mausta.

Pils ei ole Korkinavaajan suosikkityylejä, mutta hienosti tehty laatu maistuu aina. Vuoden kotimaiseksi olueksi nimetty Mufloni Pils on monesti todettu hienoksi olueksi kotikaupungin kantapaikassa ja Prykmestar Saazer Pils yltää mukavasti tämän junan jatkoksi. Nautinnollinen olut jota on syytä ostaa toisenkin kerran.

3,5/5

Tags: ,

Vastaa