Saimaan Brewer’s Special Copper Mallet Red Ale

Saimaan Brewer's Special Copper Mallet Red Ale

 

Koska writer’s block on raivattava tieltä vaikka väkivalloin, suoritetaan tämä arvio kiivaalla tahdilla saunan jälkeen aavistuksen roiskien. Valot sentään jätän päälle. Korkki kattoon, pullonkaula lasinsuulle ja lopputuote ääntä kohti.

Saimaan juomatehtaan tuotos on väriltään samean punainen. Se jättää oluen pinnalle beigen ohuehkon vaahdon, joka herää helposti lasin pyöräytyksellä. Tuoksussa on toffeeta ja hönkäys humalaa.

Toffeemainen lempeä ensipuraisu. Maltainen, nätti runko. Katkerohumalointia on hillitysti, jälkimaku kääntyy katkeran kautta takaisin toffeeseen. Ei jää viipyilemään. CCC-humalatrio tukee nätisti makeutta, valinta on osunut kutiin. Suit you sir!

Liquid candy! Aivan asiallinen lajinsa suorittaja. Ei pääse yllättämään erityisellä erinomaisuudella, mutta toimii tällaisenaan kelvokkaasti. Suolaisen ja mausteisen ruuan kaverina menisi täydestä. Äärimmäisten olutkokemusten metsästäjälle ei ehkä ykkösvalinta, mutta porttioluena erinomainen.

Tasapainoinen olut. Harkittu kokonaisuus, jota voi arvostaa vaikka se ei erityisen vahvaluonteinen olekaan.

3,5 / 5

Vastaa