Maku Imperial Stout

dsc_9535Imperial stout on olutlajien Death Metal. Tinkimätön, alkuvoimainen ja äärimmäinen kurmuuttaja. Jotku tovat pistävämpiä, erikoisempia tai sihisevimpiä, mutta ne on niitä omanlaisiansa persoonia. Imperial stout suorittaa takuuvarmasti, eikä tätä nimeä sovi suoda minkä tahansa tuotteen kylkeen. Pelkät pitoisuusprosentit eivät riitä, vaan natsansa ansaitakseen juoman tulee olla kaikkia piirteitä myöden sopiva. Lätyn pitää lätistä, lastun lentää ja tonttuja pitää turpaan painaman. Maku on erinomaisen panimon maineessa, joten alumiinisesta vaipastaan huolimatta otetaan heidän versionsa testiin avoimin mielin.

Valkoisesta tölkistä kaatuva pikimusta olut on vaikuttava näky. Pinnalle muodostuu lupaavan näköinen ruskehtava vaahto. Suoraan jääkaapista tuoksu ei vielä ole kovin voimakas, mutta kahvimarjoja ja rusinoita siellä tuntuisi vartoavan. Ensipuraisu 6 asteisesta oluesta on kovin ohut, joten odotetaan suosiolla lämpeämistä.

Tom hyväksyy Maku Imperial Stoutin syvän värin.

Tom hyväksyy Maku Imperial Stoutin syvän värin.

Puolen tunnin kuluttua makuja alkaakin nousta pintaan, kyseessä on monimutkainen tapaus. Makumaailmaa tuntuu hallitsevan jonkinlainen yrttimäinen ja katkera fiilis. Paahdetta ja kahviakin löytyy, mutta tölkillinen loppuu kesken ennen kuin pääsen selville voimasuhteista. Jälkimauksi suuhun jää rutikuiva absintin velipuoli korvennetuilla rusinoilla.

Kuninkuusluokka jää tällä kertaa saavuttamatta. Maku Imperial Stout henkii Deathin sijasta enemmän Punkin pisteliäisyyttä.

3 / 5

Vastaa