Hiisi Leimaus

Mango ja habanero – kuulostaa hekumallisen hyvältä yhdistelmältä. Tätä lupaa Panimo Hiisin tuorein hyllytuttavuus Leimaus (IPA) ja pitäähän se korkata! Itse vanhana joskin hieman taantuneena chilipäänä (ja perseenä) maistan mielelläni eteen tulevat chilioluet. Luokka on melko haastava, sillä chilissä on potentiaalia jyräämään alleen muut maut ja varastamaan viestikapulan kesken juoksun.

Leimaus kaatuu lasiin paksun näköisenä, samean keltaisena muodostaen paksun joskin äkkiä haihtuvan vaahdon. Tuoksussa on IPAmaisen makeaa trooppisuutta, hedelmälihaista mangoa ja kevyttä mausteisuutta. Odotukset kohoavat ja Korkinavaaja odottaa astuvansa viidakkoon kuin Livingston konsanaan. Suuntaimet ovat 6,2%, 65 IBU ja 18 EBC.

Hiisi Leimaus

Hiisin etikettitaide ihastuttaa Korkinavaajan silmään jälleen kerran.

Paksu ja tuhti ulkonäkö ei ensimaistilla korreloi makuun. Vähän tuntuu kuin astuisi kuoppaan odottaessaan hekumallisen hedelmäistä ja poskia syleilevää makeaa mansikkaista nektaria. Ennakko-odotusten hedelmäisyys ei siis lävähdä lärviin, vaan hetken hämmennyksen jälkeen chili valtaakin jo suun. Chilin huuma on mielestäni keskitasoa ja kestää suhteellisen pitkään seuraavaan hörppäisyyn saakka. Maussa on kevyttä mangomaista hedelmäisyyttä, pippuria ja appelsiinia.

Habaneron maku tuoreena on ainakin omaan mieleeni erinomaisen hedelmäinen mutta tähän tuo oranssi makupommi on saapunut vain poltteen muodossa. Runko on melko kevyt, humalointi mietoa keskitasoa ja makua saa hieman hakea ja ponnistella esiin. Puolen tunnin lämpeämisen jälkeen tilanne on melkolailla sama, joskin maku aukeaa ihan hitusen paremmin. Lieneekö suu hieman tottunut chilin esiinmarssiin. Leimaus jättää sammuessaan suuhun lopulta melko tunkkaisen jäljen.

Chiliolut on toki haastava laji. Itselleni on aiemmin maistunut mm. Ballast Pointin Habanero Sculpin IPA ja Mikkellerin Mexas Ranger. Molemmista olen tosin kuullut myös vastustavia kommentteja. Kuriositeettinahan nämä menevät kyllä ja kaikenlainen kokeilunhaluisuus otetaan mielenkiinnolla vastaan.

3-/5

Hiisin perinteinen musiikkisuositus tarjoaa kyytipojaksi tällä kertaa The Doorsin Light my fireä ja psykedeelistä rockia. Korkinavaaja kohottaa tälle lasin ja laittaa L.A.Womanin soimaan.

Tags: ,

Vastaa