Reissussa: Mikkellerin Kööpenhaminaa tutkimassa

Syysloma toi Korkinavaajan toiselle puolikkaalle mukanaan muutaman päivän reissun Kööpenhaminaan. Hotellimme sijaitsi Vesterbron alueella, eikä ollenkaan haitannut, kun google maps näytti ilokseni Mikkeller Barin sekä Warpigs-ravintolan sijaitsevan ihan kivenheiton päässä. Mikkeller on harvemmin pettänyt ja sen brändi sekä ajatusmaailma ovat oluidensa ohella aina kiehtoneet, joten oli mukava päästä tutkimaan toimintaa itse päämajan tienoille.

Mikkellerin olutimperiumi on kasvanut melkoisella tahdilla viimeisten vuosien aikana. Käsittääkseni Viktoriagaden ravintola on se ensimmäinen ja sittemmin Mikkel kavereineen on laajentanut jo mm. Taipeihin, Tokioon ja Reykjavikiinkin asti. Mustalaistyylikin jätettiin uuden mantereen osalta taakse, kun San Diegoon avautui ihan oma panimo. Perus-pubien lisäksi Mikkellerin ravintolarepertuaarista löytyy mm. Ramen-ravintolaa, smörrebröd-ravintolaa ja hapanoluisiin kesittyvä pubi. Mutta takaisin itse asiaan:

Warpigs

Warpigs

Warpigsiin tein vain lyhyen visiitin. Mikkellerin ja yhdysvaltalaisen 3 Floydsin Texas BBQ -tyylinen avintola sijaitsee aikanaan lihankäsittelyyn keskittyneellä alueella (Flæsketorvet – meatpacking district) vanhan teurastamon tiloissa. Grilliruokaa ja lihaa tarjotaan omien maistuvien oluiden kera pitkässä hallissa joka näyttää teurastamon ja saksalaisen biergartenin sekoitukselta. Turhat koristeet on karsittu ja heti käy selväksi, että täällä on tarkoitus syödä lihaa ja juoda olutta. Raskas musiikki kruunaa tunnelman. Voisi siis sanoa, että ravintola oli tyylikkäällä tavalla groteski. Hanoja löytyy hykerryttävät 22 kappaletta. Täällä ehdin nauttimaan Warpigsin omat Slime Time sekä Lazurite -IPA:t, jotka olivat molemmat oikein hedelmäisen hienoja tapauksia. Hintataso on melko korkea, mutta tällaisesta laadusta maksaa ”mielellään”.

Mikkeller K:rlek 10

Mikkeller K:rlek 10

Matka jatkui viiden minuutin päähän Viktoriagadelle, kohti Mikkeler Baria. Tästä kävelee helposti ohi varsinkin pimeällä, sillä ravintola sijaitsee ns. kivijalkatasolla. Paikka oli paria istuinta vailla täynnä ja tunnelma vaikutti lämpimältä. Niin vaikutti myös lämpötila, sillä soija oli tosiasia mittarin huidellessa varmasti yli 25 celsius-asteessa.

Mikkeller Bar

Mikkeller Bar

Viktoriagaden hanalistaa

Viktoriagaden hanalistaa

Mikkeller Barin tiskillä oli vilinää

Mikkeller Barin tiskillä oli vilinää

Onneksi olut kuitenkin helpotti. Nykyajan laadukkaiden craftbeer-mestojen tapaan hanavaihtoehtoja oli 20. Itse päädyin tällä kertaa maistamaan Mikkeller / 3 Floyds: Risgoopin (tyylikäs riisi -barley wine), Mikkeller / Thisted: Beer Geek Limfjordsporter (erinomainen portteri joka ei klassikko-esikuvaansa häpeä), Beer Here: Summer Saison (edellisten seurassa sivuosaan jäänyt perus-saison) sekä Mikkeller K:rlek 10 Höst/Vinter 2016 (laadukas joskin hieman tylsä APA). Listalle jäi lukuisia kiinnostavia kuten Black Hole, Black, Rauch Geek Breakfast ja Vesterbro Spontan, mutta johonkin se raja on aina piirrettävä.

Risgoop Barley Wine

Risgoop Barley Wine

Beer Geek Limfjordsporter

Beer Geek Limfjordsporter

Warpigs Slime Time IPA

Warpigs Slime Time IPA

Yhtä kaikki Mikkeller Bar Viktoriagade on pienuudessaan hellyyttävän tunnelmallinen, moderni craftbeer-pubi. Itse ehkä pidän yleensä hieman karskimmasta otteesta, mutta poikkeuksetta hyvä olut ja hyvä seura paikkaavat toiveiden aukot, mikäli paikka ei ole merkittävällä tavalla häiritsevä. Mikkellerin pubissa tunnelma oli iloinen, palvelu hyvää, vessat siistejä ja valikoima kohdillaan. ”Ketjupubien” fiilis voi joskus olla vähän muovinen, mutta täällä sellaista ongelmaa ei ollut havaittavissa. Ainoa purnaus tulee korkeista pääkaupunkitason hinnoista.

Ennen ravintoloita kävin myös Torvehallerne -kauppahallikompleksissa sijaitsevassa Mikkeller Bottle Shopissa, josta mukaan tarttui erinomainen Mikkeller Big Worster – american Barley Wine. Oluen vaaleus hämmästytti ja shampanjahiiva hurmasi, vahva suositus tälle! Valikoima täällä oli hyvä ja palvelu ystävällistä. Torvehallernen monipuolisesta ruokatarjonnasta voin suositella erinomaista Gorm’s Pizzeriaa.

Näiden kolmen kokemuksen perusteella voi helposti todeta, että Mikkellerillä on homma hallussa. Kaikkia oluiden liukuhihnatykitys ja tietynlainen kasvottomuus ei miellytä, mutta kuten aiemminkin olen todennut: ei tämä niin vakavaa ole. Enjoy!

Mikkeller Bar Viktoriagade

Warpigs Brewpub

Vastaa