Evil Twin Freudian Slip

Evil Twin, tuo Brooklyniläis-Tanskalainen mustalaispanomies panimo kiikuttaa eteemme tällä kertaa Freudian Slip -nimisen 10,3% Barley Winen. Tänä päivänä nolojen freudilaisten lipsahdusten suurin sanansaattaja on mobiililaitteiden autocorrect, joten pyritään laatimaan tästä arviosta todenmukainen ja virheetön.

dsc_8672

Freudian Slip on tuhman tummanruskeaan taittuva punertava olut, joka muodostaa reilun vaalean beigen vaahdon. Tuoksusta löydän luumua, sokeroitua hedelmää, kelliä karamelliä, greippiä ja häivähdyksen sherrymäistä paskaisuutta kirsikkaisuutta. Tuoksu on haiseva hemaiseva ja avaa poven oven moniulotteiseen makukokemukseen.

Oluella on reipas ”atakki” suuhun kaatuessaan. Terävä kärki tasoittuu nopeasti ja maku syvenee. Rakenne ja suutuntuma on täyteläinen ja hiilihapot ovat keskitasoa matalemmat. Sehän sopii tyyliin mainiosti. Mausta löytyy makeaa mallasta, rusinaa, greippiä, pihkaisuutta, jääteetä sekä perse persikkaa. Kevyt mentholisuus häivähtää esiin alkoholin myötä oluen lämmetessä. Humalointi puskee esiin lopuksi maukkaalla voimalla. Suuhun ei jää kuitenkaan niin makean tahmaista lastia lopputatsia kuten monen lajitoverinsa käsittelyn jälkeen.

Ollakseen 10,3% barley wine, kokemus on sujuva mutta ei todellakaan helppo. Olut on monitasoinen ja haastaa maistajan hienosti. Olut maistuu arvokkaalta ja tarjoaa mukavan makukokemuksen ja sopii syksyn pimenevien rintojen iltojen lämmittäjäksi kuin piri pihapiirin rakovalkea.

4-/5

Vastaa