Stone IPA

Stone IPA on purjehtinut Suomen Alkon valikoimaan! Sen kunniaksi teemme tuotteesta rynnäkköarvion molempien kirjoittajien voimin.

NikoStone IPA
Makea ja sitruksinen tuoksu. Kirkas, hieman punertava väri. Hiivaa ei näkyvissä. Vaahto tiivistyy pinnalle ohueksi verhoksi. Vaahtohattu palaa helposti parilla pyörityksellä ja pinnan alle muodostuu runsaasti kuplia. Ulkonäölliset sekä nostraaliset aistimukset ovat hyvällä tolalla.

Humaloiden hyökkäys on terävä, makeudesta ei ole tietoakaan. Ruohoa ja greippiä. Jälkimaku erittäin kuiva. Katkeroissa ei todellakaan olla säästelty. Aivan heti ei tule toista vastaavaa mieleen, joten klassikon status on todella ansaittu. Ei välttämättä mullistava tuote, mutta Stone IPAn kuvailu medium-suoritukseksi olisi oikeusmurha. Suoritus on väkivahva ja ryhdikäs.

Lyhyesti: häijy ja pirunsarven pisteliäs gargoilinperkele! Toivottavasti uudenkarhealta Berliinin linjalta saadaan pian muitakin tuotteita saataville.

4/5

Tuomas
Siinä missä suomalaisten oluiden ja pienpanimoiden esiinmarssi on lämmittänyt mieltäni yhtä paljon kuin takkatuli talvella, löydän samanlaista riemua nähdessäni legendaarisen Stone-panimon tuotteita kotimaan hyllyillä. Berliinin haarakonttori on tarjonnut Alkon valikoimiin jo Arrogant Bastardin ja myös oman pitkäaikaisen suosikkini, Stone IPA:n. Sitä en ole kertaakaan vielä nähdessäni ohittanut hanassa, pullossa enkä myöskään nyt tölkkimuodossa.

Stone IPAKyseessä on eittämättä yksi ikisuosikeistani IPA-sarjassa. Tyylikäs, raikas, puraiseva, nautinnollinen ja tasapainoinen. Sellainen kulmakivi johon voi luottaa. Voisi tätä luonnehtia tänä päivänä myös tavalliseksi, tylsäksi ja kliiniseksi, mutta siihen en lähde tällä kertaa. Klassikot ovat luotu elämään ja vaikka ne eivät suinkaan ole arvostelun ulkopuolella, suhtaudun tähän arvostuksen kautta. Onhan tällä ikää jo lähes 20 vuotta. Siinäpä melkoisesti perspektiiviä ja historiaa.

Stone IPA:n naamasta näkyy kokemus ja karisma. Nykyään löytyy hurjempia kavereita joka nurkan takaa, mutta tätä nekin katsovat ylöspäin ja haaveilevat vastaavasta urasta ja arvista. Hieno panimo, hieno olut eikä tästä hetkestä mitään puutu.

No, ehkä voisin vielä sen Ruination IPA:n ottaa tähän perään.

4+ / 5

 

Tags: , ,

Vastaa