Pubissa: The Merry Monk, Reposaari, Pori

Porin kapea joskin ytimeltään laadukas pubivalikoima sai viime vuonna erinomaisen lisäyksen joukkoonsa: tänä vuonna jopa vuoden kaupunginosana palkitusta Reposaaresta voi janoinen ja nälkäinen tallaaja löytää englantilaisesta pubikulttuurista ammentavan The Merry Monk -gastropubin. ”Kiviporilaisina” Korkinavaajat tavataan useimmiten keskustan Beer Hunter’sin antimien ääreltä, mutta noin puolen tunnin matkan päässä sijaitseva Merry Monk on tullut meille puolentoista vuoden aikana varsin tutuksi.

Kaupunginosa Reposaari on Poria kauneimmillaan. Merimaisema, saaristolaiskylän tunnelma ja leppoisa ilmapiiri luovat hyvän alustan viihtyisälle pubille. The Merry Monk ei tyydy olemaan kopio peribrittiläisestä juottolasta, vaan lyö rohkeasti oman pirteän leimansa paikallisen pubikulttuurin kartalle.

Reposaaressa

The Merry Monkin juomavalikoima on brittihenkinen suomalaisella twistillä. Korkinavaajat suosittelevat erityisesti vartavasten pubia varten pantua Ruosniemen Panimon Räpsöö Prideä: Brittityylinen 5,7% ESB sopii fiilikseen erinomaisesti. ”Valitettavasti” tällä visiitillä Räpsöö Pride oli loppunut ja ”jouduin” ottamaan tilalle Ruosniemen Lomittaja Karviaismarja -saisonin. Win-win -tilanne siis. Tätä ennen Ruosniemi-hanassa oli viihtynyt Vuorineuvos Imperial Stout. Tämän lisäksi pullovalikoima pitää sisällään mm. Thornbridgen, Fuller’sin ja muiden brittiklassikkojen tuotteita.

Pubitunnelmaa     Ruosniemen Lomittaja hanassaFish'n'Chips
The Merry Monkin todellinen valttikortti löytyy ystävällisen palvelun lisäksi lautaselta. Listalta löytyy päivän keittoa, hampurilaisia useaan makuun ja paikan todellinen kruunu: Fish’n’Chips. Korkinavaajan toinen jäsen on kolunnut Lontoon katuja jo lähes kymmeneen otteeseen ja kokemukseni on, että parhaan kala-peruna -annokseni olen syönyt Reposaaressa. Kala on tuoretta, samana päivänä pyydettyä ja haettu muutaman sadan metrin päästä paikalliselta kalastajalta. Muutkin raaka-aineet on hankittu enimmäkseen lähituottajilta.

Puolen tunnin ajomatka saattaa porilaiselle olla joskus ylitsepääsemätön seinä, mutta maailman mittakaavassa se on hykerryttävän pieni reissu. The Merry Monkiin ja Reposaareen kannattaa Korkinavaajan arvion mukaan lähteä pidempääkin, esimerkiksi päiväreissulle koko perheen voimin. Saarella nähtävää ja koettavaa riittää ja pubikin on lapsiystävällinen. The Merry Monkin ohjelmistosta löytyy usein mm. musiikkikeikkoja, pubivisoja ja muita paikallisia tapahtumia. Aukioloajat ja pubin lomakaudet kannattaa kuitenkin tarkistaa etukäteen facebook-sivuilta!

The Merry Monk Gastropub löytyy osoitteesta Satamapuisto 1, Reposaari, Pori.

Allaolevista linkeistä pääsee ihastelemaan pubitunnelmaa ja omalaatuista Räpsööläistä elämää:
The Merry Monk Facebookissa
Reposaari – Vaiks kui kaukan ja iha outoi ihmisii -Facebook-yhteisö

 

 

 

Vastaa