Vakka-Suomen Panimo Prykmestar Double I.P.A

Olutharrastajalla on nykyään runsauden rikkaus hyppysissään. Ruokakauppojen, Alkon, pubien, ravintoloiden ja nettikauppojen valikoimat tarjoavat tilanteen, jossa valinnan vaikeus on usein läsnä. Itsekin olen harrastukseni lomassa huomannut sen, että uutuuden viehätys ottaa usein vallan. Aina löytyy uusi panimo, uusi houkutteleva etiketti, uutuusolut tai kokeilunhaluisuuteen perustuva olut, jota tekee mieli maistaa.

Nämä ovat toki hyviä asioita mutta kirjoitan näin, koska koin tänään paikallisessa Alkossa turhautumisen hetken. Hyllystä ei löytynytkään haluamiani uutuuksia. Hetken ihmettelyn jälkeen totesin, että tilanne on minulle voittoisa: aina voin lipua turvasatamaan. Tällä kertaa se olut on Vakka-Suomen Panimon Prykmestar Double I.P.A.

DSC_8615

Suomalaisten IPA-oluiden sarjassa tämä on jo vanha konkari. Ensimmäinen tapaamisemme ei ollut suotuisa, koska sain maistaakseni selkeästi pilaantuneen pullon. Harrastukseni alkupäässäkin tunnistin onnekseni tilanteen ja annoin oluelle toisen mahdollisuuden. Siitä lähtien ystävyytemme on ollut lämmin, joskin tapaamisemme suhteellisen harvoja mutta silti tasaisia.

Prykmestar Double I.P.A on punertavan tummanruskea olut ja tarjoaa paksun sekä tiheän, vaaleahkon beigen vaahdon. Olut näyttää erittäin houkuttelevalta.

Tuoksu tarjoaa karamellitoffeeta ja häivähdyksen pihkaa. Kevyt mansikkaisuus leijuu myös sieraimiin.

Suutuntuma on täyteläinen, rikas ja valloittava.DSC_8611  Kulauksen ottaessani on mukava huomata, että makunystyrät saavat herkkua ja haastetta monella tasolla. Prykmestar Double I.P.A on maanläheinen, mutta monipuolinen olut. Makua hallitsee alkuun erittäin makea ote joka häipyy tyylikkäästi yrttisen, metsäisen ja greippisen hedelmäisen maun kautta kuivuen kohti loppua, jolloin suuhun jää humalan kuivaama, katkeron höystämä jälkimaku. Tatsi on hitusen tahmainen, joka miellyttää maistajaa. Tyylille ominaisesti runko on keskitasoa tukevampi ja pitää paketin hyvin kasassa.

Olutta nauttiessani en voi kuin todeta, että olen tyytyväinen tilanteeseen. Jokaiseen nälkään löytyy täyte ja haluamansa olut on helppo saada, yleensä. Onnekseni pitkäripaisen hitaus tarjosi jälleen mahdollisuuden palata tämän klassikon pariin.

4/5

Vastaa