Ennakko: Pienpanimo-olutjuhla, Pub Winston, Pori 12.-13.8.

Perinteiset Pub Winstonin Pienpanimo Olutjuhlat vietetään jälleen tulevana viikonloppuna Porissa. Aiempina vuosina tapahtuma on saanut nauttia auringonpaisteesta ja mukavasta tunnelmasta ja ainakin Korkinavaajan kokemus on ollut aina vahvasti positiivisen puolella. Tänäkin vuonna odotukset ovat korkealla!

IMG_1535

Tapahtumapaikka on suhteellisen pieni Pub Winstonin sisäpiha-alue. Istumapaikkoja on tilaan nähden reilusti, mutta iltaa kohden alue on tupannut suosion takia hieman ruuhkaantumaan. Tunnelma on kuitenkin ollut rento, joten omalle perseelle löytyy varmasti paikka, kun asiallisen suoraan porilaistyyliin rohkenee sitä kysyä. Ruokapisteitä on aiempina vuosina ollut muutama ja laatu on ollut hyvää perustasoa.

Oluen nauttiminen ja hankkiminen on yleensä ollut sujuvaa: maksaminen on tapahtunut aiemmin järjestäjältä ostetuilla kolmen euron lipukkeilla, mutta tänä vuonna käytössä on tapahtuman oma maksukortti. Lipukehommat ovat olleet yksi tämän juhlan sujuvuuden ykköstakeista, joten nähtäväksi jää miten uudella systeemillä toimiminen käy. Järjestäjän mukaan käytössä on yksityinen verkko, joten homman ainakin pitäisi toimia sujuvasti.

Tapahtumassa omaa lasia ei tarvitse ostaa, vaan oluen ostaessaan sen saa aina puhtaaseen uuteen pieneen lasiin. Tyhjiä laseja kerätään pois pöydistä kiitettävään tahtiin, joten myös tästä erityinen plussa. Juomavettä saa järjestäjän tiskeiltä sekä tiloista löytyvistä hanoista.

Tapahtuman kattaus on aina ollut kokoonsa nähden laaja ja sellainen se on myös tällä kertaa. Tässä Korkinavaajan tärppejä, joita lähdetään kieli pitkänä hakemaan:

  • Ruosniemen Panimo Vuorineuvos Tullibardine Single Malt Tynnöri – Oluiden Veli-Pekka Ketola – ”Iso-Musta”. Pärekori-lastuilla höystettyä versiota odotellessa.
  • Fat Lizard Sweet Mary 390 Double IPA  – Jo viime vuonna mukana olleet Fat Lizardin oluet vakuuttivat Korkinavaajan ja meno tiskillä oli sopivan rentoa ja kieli vahvasti poskella. Arvostamme. Kaverusten Double IPA siis ehdottomasti maistiin.
  • Rocking Bear Brewers Sandö Saison – Porin uusimman pienpanimon saison pitää maistaa. Aiemmin mm. Ruosniemen kalustolla olutta väsänneet jätkät ovat nyt saaneet oman laitteiston kuntoon, joten mielenkiinnolla katsotaan onko prosessi jo hallussa.
  • Maistila Vallesmanni IPA – Maistila jäi valitettavan lyhyellä SOPP-visiitillä maistamatta, joten korjataan virhe maistamalla kehuttua Vallesmanni-IPAa.
  • Radbrew Wasteland: Oasis 5,9% New Style Hefeweizen – vehnätarjonta otetaan aina vastaan ilolla ja Radbrewn versio aiheesta tarjoaa varmasti uusia makuelämyksiä.
  • Barley Wine -battle: Hyväksi todettu Beer Huntersin Barley Wine saa vastaansa Pyynikin Käsityöläispanimon Barley Winen. Toivotaan, että tässä kamppailussa ei ole kuin voittajia.

Tapahtuman kaikki oluet löytyvät tästä linkistä:
http://olutopas.info/foorumi/thread-2753-post-115114.html#pid115114

Lisäinfot tapahtuman Facebook-sivuilta:
http://www.facebook.com/events/995127263875911/

 

Vastaa