Founders Devil Dancer

Alkon tilausvalikoima pullistui kiinnostavalla tavalla, kun Foundersin Devil Dancer tupsahti tarjolle. Lähes kymmenen euron hinta on toki päätön, mutta näin massiiviselta kuulostavaa olutta ei sovi ohittaa. Kun spekseissä seisoo 12% ABV, 112 EBU-lukema, triple-IPA ja Foundersin nimi, alkavat kädet täristä jo pulloa käsitellessä. Olutta on lisäksi kuivahumaloitu 26 päivää kymmenen lajikkeen voimin.

Etiketin perusteella pullotus on tapahtunut toukokuussa, joten tavara on melkoisen tuoretta. Olut solahtaa lasiin läpikuultavan punertavana heittäen pinnalleen vahvan kellertävän vaahdon. Tuoksu lupaa tuhtia tavaraa: makeaa mallasta, pihkaa ja siirappia.

Devil Dancer
Suuhun solahtaessaan tapahtuu pienoinen räjähdys. Alkoholin lämpö täräyttää välittömästi ja vahva katkero on heti läsnä. Ei jää epäselväksi, että kyseessä on massiivinen olut. Tanakka karamellimallaspohja on selkärankana lähes barleywinemäiseen tyyliin. Pihka, kardemumma, poltettu sokeri ja toffee leijuvat kielellä kevyen hedelmäisyyden ohella. Suutuntuma on vahva ja täyteläinen, hiilihappoja on vähänlaisesti. Jälkimakua ryydittää erittäin vahva katkero ja alkoholin lämpö.

Devil Dancer on melkoinen pommi, jonka jälkeen ei heti kannattane muita oluita maistella. Ennakko-odotukset täyttyvät mukavasti, jos pystyy sivuuttamaan korkean hinnan tuoman loven. Näin vahvaa IPAa ei kovin usein ole tullut maisteltua ja hieman korkean alkoholiprosentin lisäarvo jääkin tässä tyylissä mietityttämään.

4-/5

Tags: ,

Vastaa