Tanker Täiskuu WIPA

Tanker Täiskuu WIPA
Ensimmäistä kertaa edessä on Virolaisen Tankerin tuote. En myöskään ole aiemmin maistellut White IPA -tyylilajin tuotteita, joten tämä täysikuupullote aiheuttaa pientä jännitystä. White IPAhan on viime vuosina jalansijaa saanut India Pale Alen ja vehnäoluen sekoitus. Ajatus näinkin eroavien tuotteiden naittamisesta keskenään herättää osittain kuunkalpeita ajatuksia, mutta ennakkoluulothan ovat ansaitusti hyvää saunanpesän täytettä.

Täiskuu kumoutuu lasiin oljenkeltaisena, ei kuitenkaan niin appelsiinimehuisana kun vehnäiset serkkunsa. Tiheäkuplainen vaahto muodostuu ja maastoutuu sitten oluen pintaan seitiksi. Pohjaan jää hiivajyviä, joka tukevoittaa runkoa. Tuoksusta voi erottaa humalamarinadin lisäksi selkeän vehnämaltaan aromin. Makeaa appelsiinia ja witbiermäisiä ulottuvuuksia ipa-rungon kyljessä.

Maun puolella Täysikuu iskee kultasuoneen. Suussa tuntuu belgialaiset ja jenkkiläiset yläfemmat. Tasavertainen tämä kisa ei ole, rankka humalointi ja hiivojen happamuus vievät rajapyykkiä hyvin selkeästi ipan puolelle. Vehnämaltaan suomat lisäulottuvuudet ovat kyllä ehdottomasti eduksi, laajentaen usein hieman paikallaan polkevaa ipa-maailmaa uusiin suuntiin. Etenkin tuoksussa ja jälkimaussa vaikutus on tuntuva. Luultavasti balanssi on juuri hyvä tällaisena, mikäli vehnäoluen makeus ja banaani puskisivat läpi vahvemmin käsissä saattaisi olla hieman ristiriitainen tuote. Kalpeaksi india pale aleksihan tätä tituleerataan, joten tämä tyylilaji itseoikeutetusti johtaa karavaania.

Tankerin tulkinta ja oma nykyinen benchmarkini WIPA:sta on mielestäni onnistunut teos. Runkona toimii melkoisen tuima IPA, joten vehnäoluita kavahtavien ei tätä kannata välistä jättää. Erittäin mainio tuote, josta on vaikea keksiä huonoa sanottavaa. Hiiva tuntuisi tässä näyttelevän myös totutusta suurempaa roolia, mitä ipoihin tulee. Mielenkiintoinen hybridi, toivottavasti tyylilaji yleistyy!

4+ / 5

Tags: ,

Vastaa