Ruosniemen Panimo Diplomi-Insinööri

Kato morjes – eläk sääki viä? Ny pitää hei kertoo yks juttu. Kävi tos kauppareissul pitkäripases kääntyys ja ku pers pitkän siel plarasi hyllyi ni tuliki melkone jermu vastaa. Tää tituleeras ittees oikee, kuul ny, Diplomi-Insinööriks. Meinasi pudot ahterilleni sil sijoil. Et oikee riplomi. Mitä se semmone pelipito ny sit o et tarttee eriksee mainit? O mullaki uimamaisteri petyyki maikkala Irmalt mut en mä ny kaupa hyllyje välis siit kaikel kansal paasaa.

Insinööri luannos
No mut katotaas onks tää kaveri mistää kotosi. Jaa mut täähä o sama kylä poikii Ruasniämest. Se o iha lunki plaani tua pohjosemmas Poris ja kuulemma iha hyvää ööliä ne siel prykää josai naveta peräl. Tää o DIPA, 8% alkoholii ja kauheet raskaasarja 107 IBU-lukemat. Eli melkei yht kovaa kamaa ku Grööni Eino ikivihreet. Ei muutaku klasii ja sassii.

Huhhuh ko o tuju haju täs. Mut sillai hyväl taval, ettei mikää karhuhalli pukukoppi Narukerä matsi jälkee. Oikee mukava greippisyys o framil ja kevye metsäse pihkane tuoksu ja. Färi o tollane ina punertava oranssi. Otetaas hölä ja funteerataa lissää.

Ei paskempi färi.

Jesusauti ku o katkeraa! Ai että ku oikee vetää leipäläve mutrul ku friski humala piiskaa. Täsä o niit vaiks kui mont sorttii fölis ja aromipuali jää vähä katkero jalkohi. Mut ei se mittää. Mallasrunko täsä o kato tukeva. Yleens meil porilaisil o tua keskikropa rakennus varsi hyvi hallus. Mut Kröönruusil terveisii et ei iha kaikkie sentäs tarttis kulkee tua raitil pelti paljaan.

Täst johtajataso juomast puskee miälee jopa tollane brittityyline meininki sellase mukava maltaise makeude myöt. Sillai iso maailma Fullersi tyyliin. Alkoholii täsä o aika kraftisti mut tää hantteeraa se komiasti. Makumaailmas pilkahtelee myös persikkaa, jääteetä ja vähä itämaist maustet. Ku o saanu huljuteltuu suullise alas ni hetke aja makeus hallittee ja sen jälkee kavva viipyilevä katkero hyäkkää toho kiäle pääl. Se hallittee tätä touhuu. Ja katkeral mä en ny meinaa sitä miäletilaa mikä o joskus pada peli jälkee ko kävelee vesisatees Isomäest Huntterssii.

Ei tää ny mikää iha paska ol. Siihe johtopäätöksee ei tartte minkäänäköst mustavalkost sutihattuu, maoli-taulukkoo tai räknäyskonet. Iteasias iha sellane et vois melkei pootoorat, vaiks aluks olinki vähä epäilevä. Mut mää oonki tällane hitaast lämpeevä kloppi. Vähä ko muukki porilaiset. Mut sit ku pääsee lähel sydänt ni mehä ollaa kampraatei koko elämä aja.

Ja hei! Pain ny sit miälees et vaiks tällai intternetissäki kehuttii ni älä ny sit ver mittää perskännei!

4-/5

Vastaa