Mufloni Saison de Randonneur

Beer Hunter’sin Mufloni Saison de Randonneur alkaa olla kotimaan saison-piireissä jo vanha konkari, joten on aika rullata se Korkinavaajan huoltopajan testipenkkiin. Tällä kertaa vahvuutena on 6% ja pullo on saanut pintaansa kesäisen pirteän etikettikuosin. Huuleni väpättävät jo, joten ketjut sekä renkaat irti ja huoltopaussille.

Saison de Randonneur

Kauniin vaaleankeltainen olut höystyy alkuun mehevällä vaahdolla joka matkan edetessä jää pinnalle ohueksi seitiksi. Tuoksu osuu heti nappiin ja vie mukanaan Belgian viljaviin peltomaisemiin. Lempeää hiivaisuutta, kevyttä banaania, kesää, ruohoniittyä. Silmät kiinni nuuhkiessani voin melkein voin nähdä legendaarisen Eddy Merckxin viilettävän ohi lippa pystyssä. Pyörä kasaan ja yritän päästä peesiin.

Maultaan Saison de Randonneur tarjoilee tuoksunsa lupaamaa. Hapanta, hiivaista ja mausteista Belgiaa. Kuin suoraan omenapuusta poimittu valkea kuulas. Fiilis on hyvä. Hapanta makua korostaa tyyliin sopiva kohtuullisen korkea hiilihapokkuus ja humalan katkero. Olut on rungoltaan kevyen kesäinen mutta jään kaipaamaan tietynlaista maalaisuutta ja vahvempaa otetta. Lato ja lantaläjä uupuvat ja Eddy jättää minut kuin nallin kalliolle.

Saison de RandonneurMuflonin Saison de Randonneur ei tällä kertaa saa etikettinsä mukaista keltaista paitaa. Se jää pääjoukon keskelle tasaiseksi suorittajaksi. Oman fillarilenkin kohokohdaksi se kuitenkin kelpaisi erinomaisesti ja voisin kuvitella
peltoaukean vierellä korkattavan saisonin tuovan paatuneemmankin randonneuristin suulle hymynkareen.

3+/5

Tags: ,

Vastaa