Põhjala Mutant Disco

Firmabier-tilauksen ensimmäisenä avautuu etelänaapurin Põhjala-panimon Mutant Disco white ipa. Ilmeisesti pantu Tallinnan pitkäaikaisimman klubin syntymäpäiville. Kontekstiin sopiva tuote!

Kaatuu lasiin utuisena, kehittää nopeasti ohenevan vaahtokukan. Mutant Disco white ipaTuoksussa sitruunaa ja hedelmien makeutta. Ei kuitenkaan jenkkihumaloiden havuisuutta havaittavissa. Ensivaikutelma tukeva!

Maku jatkaa siitä mihin tuoksu jäi, mieleen tulee jopa virvoitusjuoman fiilikset. Rapea humalointi kuitenki siivoaa kielen päältä makeuden nopeasti. Humalointi komppaa sitruksista yleisvaikutelmaa. Selkeästi raikkauteen ja kesäisyyteen panostava tuote, vaikka tätä ei missään nimessä keveäkenkäiseksi voikaan luonnehtia.  Poistuu horisonttiin jättäen jälkeensä miellyttävän mallasrungon.

Kokonaisuutena miellyttävä mid-tier kelpo suoritus, sopisi hyvin grilliruuankin kylkeen. Kotonaan tämä lie kuitenkin yökerhon baaritiskillä, jonne se lie tarkoitettukin.

edit: Juhannuksena krouvi-tuopista nautittu kakkoskierros teroitti mielipidettä: tämä on pippurista tavaraa! Korjataan siis arvosanaa.

3/5
4/5

Tags: ,

Vastaa